Nieuwe manier van contributie-inning

Je hebt het misschien al gehoord; de inning van de contributie verandert met ingang van 1 januari 2019. Om deze verandering soepel te laten verlopen, hebben wij jouw hulp nodig. Doe mee!

De meeste collegabonden innen de contributie al lange tijd zelf. De contributie van VHS wordt bij NS, ProRail en SPF via het salaris geïnd door de werkgever, die dit aan VHS betaald. De bedrijven willen van de extra incasso die nog voor VHS geldt af. Met ingang van 1 januari 2019 stopt de contributie-inning bij SPF. Vandaar de keuze om de inning van de contributie per 1-1-2019 in eigen beheer te doen.

We willen deze verandering voor VHS'ers zo eenvoudig mogelijk maken en vragen je dan ook om ons via dit incassoformulier te machtigen. De contributie wordt dan elk kwartaal automatisch van het door jou opgegeven bankrekeningnummer afgeschreven.

CMHF

VHS is al jaren aangesloten bij de CMHF (Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen). Deze organisatie is een onafhankelijke koepel van 43 beroeps- en belangenverenigingen. Uit praktische en financiële overwegingen brengt VHS de contributie-inning en de ledenadministratie onder bij de CMHF. Voor deze overgang hebben wij jouw toestemming nodig voor het delen van jouw naw- en contributiegegevens met de CMHF. Met het invullen van het incassoformulier geef je deze toestemming.

Movares

De situatie bij Movares is iets anders. Daar betaalt de werkgever de contributie. VHS'ers bij Movares hoeven daarom niet het incassoformulier in te vullen. Wel dien je het toestemmingsformulier in te vullen. Dit is ook een gevolg van de AVG. Om je naw-gegevens te mogen delen met de CMHF, de instantie die onze ledenadministratie per 1 januari gaat voeren, hebben we je toestemming nodig.

Contributie

Aan de hoogte van de contributie verandert niets, deze is en blijft € 234,00 voor actieve leden (€ 58,50 per kwartaal) en € 117,00 voor post-actieve leden (€ 29,25 per kwartaal).

Fiscaal voordeel

Werknemers bij NS en ProRail kunnen nog steeds het fiscale voordeel via het Keuzeplan en het Individueel Keuze Budget regelen. Ook nu je de contributie rechtstreeks gaat betalen. Gepensioneerden kunnen dit fiscale voordeel helaas niet meer via hun pensioen regelen. Ook wordt de aftrekbaarheid van vakbondscontributie voor de gepensioneerden door de Belastinginspecteur momenteel niet geaccepteerd.

Wat moet je doen?

Print het formulier, vul het in en onderteken het en stuur het formulier naar CMHF. Je kunt het formulier op twee manieren retourneren; via de mail of via de post. Mailen doe je naar centrale@cmhf.nl o.v.v. contributie VHS. Liever per post? Het postadres is CMHF, Antwoordnummer 93341, 2509 WB  Den Haag.
We vragen je het formulier uiterlijk maandag 17 december te retourneren zodat er in 2019 direct met de contributie-inning gestart kan worden.

Heb je nog vragen? Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij? Mail je vraag dan naar secretariaat@vhs.nl.