Medezeggenschapsverkiezingen NS

17 augustus 2021

Jij stemt toch ook!

De medezeggenschapsverkiezingen komen er aan! Begin deze zomer deed VHS een oproep aan VHS'ers bij NS om zich kandidaat te stellen. Zes leden meldden zich: Remco Bunder, Dick van Dijk, Gert-Jan van der Zanden, Gerrit de Vries, Ariëtte Vleij en Leo Zibret. Daarmee hebben we kandidaten bij Reizigers, Instandhouding en C&O en Groep.

C&O en Groep

Met achttien kandidaten en negentien zetels zijn er voor de ondernemingsraad van C&O en Groep geen verkiezingen nodig. Dat betekent dat VHS'ers Remco Bunder, Dick van Dijk en Gert-Jan van der Zanden alledrie een zetel krijgen in deze ondernemingsraad. Zij hoeven dus geen campagne te voeren, maar zijn al druk bezig met het benoemen van thema's en het intensiveren van het contact met de achterban.

Instandhouding

Ook Gerrit de Vries is verzekerd van een plekje. Bij de onderdeelscommissie Treinmodernisering (Haarlem) zijn er meer zetels dan kandidaten, dus krijgt Gerrit een zetel in deze onderdeelscommissie.

Reizigers

Ariëtte Vleij en Leo Zibret zijn druk bezig met campagne voeren bij NS Reizigers. Zij hebben zich beiden kandidaat gesteld voor de onderdeelscommissie Centraal en de OR NS Reizigers. Wil je op hen stemmen, dan vind je ze voor de OC op de lijst van VHS. Bij de ondernemingsraad NS Reizigers doen zij mee op de vrije lijst 'Voor VHS'.

Visie

Stem je op een VHS'er dan stem je op iemand die gaat voor een goede balans tussen het bedrijfsbelang - en daarmee het belang van de reiziger - én het belang van de werknemer. Daarbij zoeken wij altijd de verbinding en bouwen wij bruggen tussen partijen. Door de coronacrisis en als gevolg daarvan de noodzaak voor NS om kleiner en wendbaarder te worden, is er een hoop werk aan de winkel. In de medezeggenschap met adviesaanvragen en aan de vakbondstafel met betrekking tot de sociale consequenties. VHS is op beide gebieden actief betrokken.

Stem en voer campagne

Vanaf 18 augustus ontvang je van NS inloggegevens. Het daadwerkelijk stemmen kan van 25 augustus tot 22 september. Ga stemmen - het liefst op een VHS'er - en help mee met campagne voeren. We hebben diverse middelen gemaakt en we hopen dat je ze gebruikt. Voeg bijvoorbeeld een boodschap toe aan je digitale handtekening van je e-mail, gebruik de VHS Teams-achtergrond, print de posters van Ariëtte en Leo uit en hang ze op je afdeling, stuur de speciale VHS verkiezingsnieuwsbrief rond aan collega's en deel de berichten van de kandidaten op Facebook en LinkedIn. NS kan wel wat VHS gebruiken!

Alle middelen op een rijtje

Posters:

Poster Ariëtte Vleij

Poster Leo Zibret

Gezamenlijke poster Leo Zibret en Ariëtte Vleij voor OR NS Reizigers

Boodschap digitale handtekening:

Kopieer onderstaand plaatje en plak deze in je digitale handtekening.

 

VHS Teams-achtergrond:

Kopieer onderstaand plaatje en gebruik deze als achtergrond in Teams.