Inktpot-verhalen gezocht

29 april 2021

Op 2 mei 2021 is De Inktpot, voorheen het derde Administratiegebouw van de Nederlandse Spoorwegen (HGB III), honderd jaar oud. De organisatie 100 jaar Inktpot is op zoek naar verhalen.

Verhalen

In een eeuw gebeurt er veel. Vele mensen hebben jaren gewerkt in De Inktpot of hebben het bij bijzondere evenementen bezocht. De organisatie is op zoek naar verhalen die zich in HGB III hebben afgespeeld. Grote gebeurtenissen, maar ook zeker de kleine alledaagse gebeurtenissen. Wat zijn jouw herinneringen aan de Inktpot? Je kunt je verhaal opschrijven en mailen, maar bel je liever dan kan dat ook. Peter Knollema verzamelt alle verhalen. Je kunt hem bereiken via peter.knollema1@prorail.nl of op 06 2634 2743 (alleen vóór 20.00 uur). De verhalen krijgen een plek in de interne publicaties over De Inktpot. En wellicht zullen deze later ook door derden te lezen zijn.
Ter inspiratie vind je hieronder een aantal verhalen:

Stuur door

Mocht je een oud-medewerker kennen die geen lid is van VHS, schroom dan niet om dit bericht door te sturen. Alle verhalen zijn welkom.

Activiteiten

De eerste week van mei wordt deze mijlpaal van een eeuw bij ProRail virtueel gevierd en verschijnen ook in diverse media publicaties. Na de zomer hoopt de organisatie tevens fysieke evenementen te organiseren. Het is in ieder geval de bedoeling om op 11 september tijdens Open Monumentendag de deuren van De Inktpot te openen. Wil je de Inktpot zelf ook nog eens bezoeken? Geef dit dan ook door aan Peter Knollema. De organisatie houdt je dan op de hoogte hoe en wanneer je kunt aansluiten.

VHS excursie

VHS'er Rob Derksen is als kenner van het gebouw zijdelings betrokken bij de organisatie. Het lijkt hem leuk om een rondleiding door het gebouw te organiseren exclusief voor VHS'ers. Ook dit zal pas na de zomer zijn beslag krijgen. We houden je via onze Nieuwsbrief en  website op de hoogte.