Column VHS: CAP-excursie is ‘ontspoord’

26 maart 2020

Op 16 maart ging de brief uit naar de vele inschrijvers: ‘CAP excursie Rotterdam 8 april afgelast’. In de dertig jaar dat de Commissie Activiteiten Postactieven (CAP) excursies organiseert is deze voorjaarsexcursie als eerste figuurlijk ontspoord. Niet leuk, zowel voor de deelnemers als de organisatoren, maar wel verstandig. Gezondheid gaat voor! Niet alles is verloren; we zullen deze excursie later weer op de rails zetten.

Drie keer in het jaar organiseert de CAP een excursie; voorjaar- zomer- en najaarsexcursie. Dit keer naar Rotterdam; de 88e excursie. ’s-Morgens een stadsrondrit in een museumtram. Na de lunch een bezoek aan het gebouw van de voormalige Van Nelle fabriek dat op de werelderfgoedlijst staat. Er bleek veel animo voor; meer dan vijftig deelnemers hadden zich al ingeschreven en betaald. Het zou de trots worden van CAP-lid Herman Quee die alle voorbereidingen had getroffen.

Intussen kwam het coronavirus. Ik, woonachtig in Brabant, was de eerste die zich als CAP-lid zorgen begon te maken. Mijn provincie had al aardig wat coronavirus voor de kiezen gekregen en het werd ook al snel duidelijk dat vooral ouderen als kwetsbaar werden aangemerkt. Wij zijn dan wel actieve post-actieven, maar we zijn wel allemaal 'op leeftijd'. Dan krab je jezelf toch wel twee keer achter je oren. Er volgde overleg, Herman belde met leveranciers, voorzitter CAP Sybo Schouwstra deed mee vanuit zijn vakantieadres in het buitenland en er werd besloten de excursie niet door te laten gaan. De brief werd verstuurd en er kwamen veel reacties: Een verstandig besluit, jammer maar helaas, veel wijsheid gewenst, wees voorzichtig, let op jullie gezondheid!

En zo is het! Ik wens een ieder een goede gezondheid in deze onzekere tijden. 

Ton Goossens
Bestuur CAP