Column: Managers en leiders

Ik roep al tijden: een goede manager is een manager waar ik geen last van heb. Misschien een rare uitspraak binnen een vereniging die zich vooral ook druk maakt om de belangen van de manager. Maar voor mij is regie op mijn eigen functioneren echter zo essentieel, dat ik meestal die manager niet nodig heb. In dat enkele geval dat ik die regie kwijt ben, kan ik hopelijk terecht bij mijn manager, maar net zo goed bij mijn partner, een vriend of een goede collega. En dan heb je naast managers ook nog leiders. Maar wat is het verschil tussen een manager en een leider? En voor mij persoonlijk: heb ik wel behoefte aan een leider? De Amerikaans hoogleraar Organisatieleer en Management Peter F. Drucker zei het zo: “Management is de dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen.”

Woensdag 19 juni jl. werden we binnen ProRail opgeschrikt door het vertrek van Pier Eringa op 1 september naar Transdev, de moederorganisatie van Connexxion. Niet geheel onverwacht, maar het komt aan. En toen hij het ons persoonlijk op de binnenplaats van de Inktpot toelichtte, kwam het hard binnen: Pier is de afgelopen vier jaar een inspirator voor alle ProRailers en ook voor mij geweest. We zijn sindsdien ons werk beter gaan doen. En we zijn weer trots op ProRail en de gehele spoorsector. Zeker niet alleen aan Pier te danken, maar hij heeft wel het goede team gesmeed van top en heel ProRail.

Dus ja, ik heb een leider nodig, en ja, ik zal Pier missen. En nu er voor zorgen, vanuit ProRail, dat we een mooi profiel krijgen van de nieuwe president-directeur en de juiste vrouw/man die ons gaat leiden.

Goof Lindijer
Bestuurslid VHS én trotse ProRailer