25/1/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

We zijn alweer volop aan het werk in 2023. Ook als bestuur van VHS hebben we de eerste vergadering erop zitten. En we trapten meteen af met een nieuw bestuurslid, Mieke Nieuwenhuis. Zij zal de pensioenportefeuille van Rob Derksen overnemen. We zijn heel blij met weer een vrouwelijk bestuurslid in ons midden.

Robert-Jan en Bas zijn begonnen met het organiseren van de activiteiten voor 2023. De nieuwjaarsborrel en ALV zijn al gepland. In juni streven we ernaar om een kennissessie te organiseren over ‘resultaatsturing bij NS’. In de column ook nog meer daarover. Hebben jullie ook nog ideeën, laat het ons weten. Denk daarbij aan een spreker, onderwerp of activiteit.

Overige punten vanuit het bestuur:

  • Meinte is actief om de financiële administratie aan te laten sluiten op de ledenadministratie. Helaas leidt dat ook tot ledenverlies. Sommige leden die gebeld werden om e.e.a. te checken, bedachten zich toen om het lidmaatschap op te zeggen.
  • De voorbereidingen voor de ALV zijn in gang gezet.
  • We gaan de laatste fase van het project ‘Ambassadeurs van VHS’ in. Wil je samen met Meinte hier aan werken neem dan contact met hem op:  meinte.wildschut@vhs.nl.
  • We zijn betrokken bij het overleg met NS over de capaciteitsproblemen in de trein.
  • De cao voor ProRail, Movares en DEKRA Rail zijn akkoord. Bij Movares is men nog wel in discussie over het thuiswerkbeleid.
  • De pensioencommissie komt binnenkort weer bij elkaar. Het nieuwe pensioenstelsel is, zoals jullie denk ik al weten, akkoord bevonden in de Tweede Kamer. Bij ProRail, DEKRA Rail en Movares is er steeds meer weerstand vanuit werkgevers kant over de afspraken die NS maakt aan de pensioentafel. Voor de medewerkers meestal gunstig, maar voor de werkgevers wel relatief duurder. Op 13 februari komt de pensioentafel weer bij elkaar. Iedereen is van harte welkom om bij dat overleg aan te sluiten. Je kunt je hiervoor aanmelden via de agenda op onze website.

Tot zover “Uit het bestuur”. Ik hoop jullie dinsdag 31 januari bij de nieuwjaarsborrel te zien!

Bas Rijnders, bestuurslid VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

3/11/2022
Cao

Nieuwe cao NS ondertekend door alle bonden en directie NS

Op 1 november jl. hebben de bonden en de directie van NS het cao-akkoord voor 2022-2023 ondertekend.

26/4/2022
Kennis

Onderzoeksrapport werkbeleving Verkeersleiding ProRail gepresenteerd

Recent heeft onderzoeksbureau Ngenious haar onderzoeksrapport naar de werkbeleving bij de afdeling Verkeersleiding van ProRail gepresenteerd.

No items found.