27/6/2022
Cao

Cao-onderhandelingen DEKRA Rail in impasse?

Op 17 mei werd tijdens de cao-bijeenkomst door een vertegenwoordiging van het personeel een petitie overhandigd aan de directie. Bonden drongen bij de directie aan op een beter loonbod om de cao-onderhandelingen weer vlot te trekken.

Op 15 juni jl. was er een ledenbijeenkomst met alle vakbonden, waarbij het nieuwe loonbod van de werkgever is besproken. Hier is een schriftelijke stemming over gehouden onder de vakbondsleden. VHS heeft het eindbod van de werkgever neutraal voorgelegd aan haar leden, aangezien men enigszins tegemoet is gekomen met een iets hoger loonbod. De uitslag van deze stemming werd donderdag 24 juni bekend gemaakt. Bij VHS stemt een meerderheid voor.

Afhankelijk van de uitslag bij de andere bonden zal VHS bepalen welk standpunt ingenomen wordt tijdens de vervolggesprekken met de directie.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

6/7/2023
Kennis

NS versterkt maatschappelijke rol via VONK

In een cao maken werkgever en werknemers afspraken over allerlei arbeidsgerelateerde zaken, zoals arbeidsverhoudingen, beloningen en loopbaanbeleid. Zo ook bij NS. Binnen de huidige NS-cao zit nog één onderdeel verstopt, in de bijlage van de cao.

06/08/2020
Cao

Nog geen pact in zicht

Gisteren heeft VHS Railprofessionals samen met CNV, FNV, VVMC en de Centrale Ondernemingsraad gesproken met de directie van NS over de voorstellen van NS voor een, wat zij noemt, werkgelegenheidspact.

26/4/2022
Cao

Cao-onderhandelingen DEKRA Rail hervat

Nadat eind vorig jaar de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij DEKRA Rail werden opgeschort, zijn deze op 19 april jl. weer hervat.