22/12/2022
Cao

CAO-akkoord bij Movares

Na twee rondes is er bij Movares een onderhandelingsresultaat bereikt. De verschillende vakbonden moeten de tekst nog goedkeuren en daarna wordt het resultaat aan de leden voorgelegd.

Er is twee dagen onderhandeld. Na de eerste dag bleken de voorstellen van VHS, de andere bonden en de directie nog behoorlijk ver uit elkaar te liggen.

De tweede dag verliep weliswaar in goede harmonie, maar we moesten toch stevig onderhandelen. Na verschillende schorsingen (zo’n vier á vijf) zijn we tot een onderhandelingsresultaat gekomen, waarbij de nadruk ligt op het looncomponent. En voor wat betreft de gestegen pensioenpremie volgt Movares de afspraken van de railbranche. Voor 2023 zal dit stijgen van 24% naar 25,5%.

De andere zaken zoals 100% doorbetaling van geboorteverlof en het generatiepact zijn doorgeschoven naar volgend jaar om eventueel meegenomen te worden in het nieuwe beloningsbeleid.

De inzetbrief die VHS destijds heeft gepresenteerd aan de directie kun je hier nogmaals nalezen.

Gezina ten Hove en Frits Immers, onderhandelaren namens VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

4/11/2023
Events

Geslaagde najaar excursie van de Commissie Activiteiten Post-actieven (CAP) in Rotterdam

Op zaterdagmorgen 28 oktober organiseerde de Commissie Activiteiten Postactieven (CAP) een najaar excursie naar Rotterdam. In dit artikel een verslag van deze afwisselende dag.

18/11/2021
Cao

Cao-onderhandelingen DEKRA Rail

Op 2 december gaan bij DEKRA Rail de cao-onderhandelingen van start.

24/11/2022
Cao

CAO-onderhandelingen bij Movares gestart

Bij Movares zijn de cao-onderhandelingen op 16 november gestart.